A Lázár Vilmos Általános Iskola legújabb hírei

Lázárhírek

Iskolánk 100 éves lesz 2017-ben

2016. február 08. - FőzőMaci

Kedves Öregdiákok!

Tisztelt Szülők!

Iskolánk 2017-ben lesz 100 éves. Szeretnénk erről méltóan megemlékezni. Az ünnepi évre már most elkezdtünk készülni. Terveink között szerepel, hogy felkutatjuk híres, sikeres öregdiákjainkat, megkeressük volt tanárainkat, akik mesélnek nekünk a hajdanvolt iskola életéről, megírjuk az iskola történetét, fényképeket, egyéb ereklyéket gyűjtünk, amikből kiállítást rendezünk az ünnepségsorozat részeként.

Ehhez kérünk tanácsot, segítséget.

  • Ha ismer híres, sikeres embereket, tudósokat, művészeket, kutatókat, akik 1917 és 2014 között lázárosok voltak, kérjük, jelezze.
  • Örülnénk, ha találnánk olyan családokat, ahol a család több tagja is lázáros volt (gyerek, apa vagy anya, nagypapa vagy nagymama, esetleg dédi). Ha ismernek ilyeneket, azt is jelezzék! Ha vannak osztályképek, izgalmas lenne látni egymás mellett a gyereket, szülőt, nagyszülőt, esetleg dédit.
  • Kérjük, a megőrzött osztályképeket, tábori képeket, ellenőrzőket, egyéb ereklyéket osszák meg velünk. Szeretnénk feltenni a honlapra őket, illetve kiállítást rendezni belőlük.
  • Szeretnénk összegyűjteni az egyes évek osztályainak és tantestületének névsorát, ehhez is segítséget kérünk.
  • Különösen kevés anyagunk van az 1917-1948-ig terjedő időszakról. Kérünk mindenkit, ha vannak emlékek ebből az időszakból, feltétlenül juttassák el hozzánk.
  • Örömmel vennénk az iskolás évekről szóló kedves vagy érdekes történeteket. Ha vannak ilyenek, kérjük, osszák meg velünk.
  • 2017-ben több pályázatot is hirdetünk majd, reméljük ezeken is részt vesznek öregdiákjaink is.

A fényképeket, történeteket szeretettel várjuk a lazarigh@gmail.com címre.

Ha valaki szívesebben mesélne élőszóban, azt is jelezzék a fenti email-címen!

Az eredeti fényképeket, ereklyéket az irodán gyűjtenénk. Kérjük, mindenre írják rá a tulajdonos nevét, hogy a 2017-es ünnepségsorozat után vissza tudjuk adni.

 

 

A támogató segítséget előre is köszönjük.

Jelenlegi lázárosok

 

süti beállítások módosítása